sâmbătă, 31 iulie 2010

Tocanita cu carne de pui


Timp de preparare:
1 ora si 45 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
4 pulpe de pui
3 cepe
1 morcov
2 vinete
2 cutii ciuperci
100g masline
2 castraveciori murati
100ml vin rosu
3 linguri smantana
2 linguri mustar
4 linguri de bulion
4 catei de usturoi
patrunjel,oregano,delikat

Mod de preparare: Astazi fiind in pana de inspiratie m-am gandit sa combin cumva ingredientele de care dispuneam in casa.Astfel am ajuns la aceasta reteta.Nu stiu daca va fi pe gusturile tuturor dar cu siguranta a iesit pe gustul meu.Sincer nu stiu daca numele este cel mai potrivit,iar daca cineva are o alta idee sper ca mi-o va impartasi si mie.Dar sa lasam vorba si sa trecem la treba!!!
Se pun pulpele la prajit in putin ulei.Cand si-au schimbat culoarea adaugam ceapa si o lasam sa se patrunda.Se pun apoi morcovul,ciupercile,vinetele si maslinele.
Le lasam sa fiarba 10-15 minute.In cazul in care nu si-au lasat putin suc adaugam putina apa(in care putem dizolva si putin delikat,optional).
Urmeaza vinul,mustarul si smantana amesttecand in continuu.Astfel se formeaza un sos destul de gros,fiind nevoie sa mai picuram cate putina apa din cand in cand.
Spre sfarsit vom pune usturoiul taiat marunt,patrunjel verde,urmate la cateva minute de lingurile de bulion.
La final se potriveste de sare,piper si patrunjel verde.
Se serveste cu o salata sau cu muraturi.
Pofta buna!!!!!
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comentarii: on "Tocanita cu carne de pui"

Trimiteți un comentariu