joi, 26 august 2010

Stofvlees(Tocanita de carne de vita)


Timp de preparare:
2 ore si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
1kg de carne de vita taiata cubulete,
2 cepe
o lingura de faina
500 ml de vin rosu sau bere neagra(de preferinta berea neagra)
un ardei rosu
sare,piper negru

Mod de preparare: Inainte de a-mi pregati ceapa si ardeiul,am pus carnea cu sare,piper negru si cimbru(nu de asta din comert,de la mine din gradina si semintele de la tatal meu,are alta aroma,asta cei din strainatate o stiu sigur)si un paharut,de ala de rachiu,de bere sau vin sa se marineze un pic si ia si savoare.
Acum e rindul cepei si al ardeiului sa le taiem marunt,acum putem incepe.Se pune carnea la prajit,eu prefer in margarina,dar puteti si in ulei numai sa nu fie mult asa o lingura doua,dupa care cind e gata rumenita un pic o scoateti si puneti ceapa si apoi ardeiul cind ceapa e gata le inabusiti un pic dupa care adaugati carnea si o lingura de faina.
Le amestecati bine si turnati vinul sau berea si inca jumate de litru de apa cit sa treaca de un deget deasupra carnei.Lasati focul tare pina da in clocot,apoi dati focul incet si lasati sa fiarba,daca mai este nevoie puteti sa mai adaugati un pahar de apa,dar cu siguranta la foc incet si oala acoperita nu va fi nevoie.
Se seveste cu piure,cartofi prajiti,orez sau crochete de piure ceea ce voi doriti,eu doar va urez POFTA BUNA!!! tuturor.
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comentarii: on "Stofvlees(Tocanita de carne de vita)"

Trimiteți un comentariu