vineri, 23 aprilie 2010

SIROP DIN MUGURI DE BRAD

Mod de preparare
Spalam bine mugurii si se lasa de seara pana dimineata intr-un vas cu apa, dimineata se scot si se mai trec prin cateva ape pentru a elimina toate impuritatile. 500 gr de mugurii spalati se pun intr-o oala mai mare si se toarna apa pana sunt acoperiti cca 1500 ml. Oala se pune pe foc si din momentul in care apa a inceput sa fiarba , se acopera si se lasa o ora la fiert apoi se inchide focul. Se strecoara , mugurii se inlatura, iar apa ramasa putin albicioasa, se cantareste si se amesteca cu cantitatea identica de zahar 2l lichid/ 2 kg zahar , se pune la fiert pana se obtine siropul de consistenta siropului pentru dulceata. Siropul se pune fierbinte in borcane se capseaza , se intorc repede cu capacul in jos si inapoi. Culoarea trebuie sa fie roscata de consistenta mierii, cum arata in poza.
Mod de servire
Se pastreaza la rece.

Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comentarii: on "SIROP DIN MUGURI DE BRAD"

Trimiteți un comentariu