sâmbătă, 28 august 2010

Prajitura cu nuca de cocos



Timp de preparare:
4 ore (complexitate redusa)

Ingrediente:
Reteta aceasta,o am de la o prietena virtual.
Pt.ca n-am avut smintina,am pus un inlocuitor de smintina;pt.ca nu e gras,am pus putina margarina.Din cauza asta(cred),mi-a iesit aluatul cam tare(dupa coacere,inainte nu s-a observat).In rest e o prajitura f. buna,mai ales pt.iubitorii de nuca de cocos.O voi face,iar,cu smintina.

Ingrediente

Blat:

-300 g faina,
-100 g ahar pudra,
-un praf de copt,
-3 lingurite cacao,
-2 oua
-cca 75-100 g smintina

Crema de nuca de cocos:
-6 albusuri
-200 g zahar tos
-cca150 g nuca de cocos

Crema de vanilie:
-6 galbenuse
-250 g zahar tos
-4 linguri de faina
-400 ml lapte
-200 g unt
-vanilie

Pt.decor
-cca 40 -50g ciocolata amaruie(sau de care va place

Mod de preparare: Pentru blat,se amesteca toate ingredientele,pt.a se obtine un aluat,care se poate intinde cu sucitorul;aluatul obtinut,se da la frigider cca 30 minute.
In timpul acesta,se face crema de nuc de cocos:albusurile se bat spuma,se pune zaharul;se bate in continuare;albusul se va intari,mai mult,iar zaharul se topeste;pe urma,se adauga nuca de cocos si cu o lingura de lemn se amesteca usor,pt. a se omogeniza.
Dupa aceea,scoatem aluatul de la frigider si-l impartim in 2.Jumatate se intinde si se pune intr-o tava(de cca30/20),unsa cu unt(margarina),apoi,peste,se pune crema de nuca de cocos.Peste crema de nuca de cocos,uniformizata,se pune a 2-a jumatate de aluat(intins,in prealabil).
Tava se da la cuptorul incins,la foc mediu,cca 30-35 minute.
Apoi,cind este gata(se incearca cu scobitoarea),se lasa sa se raceasca.
Cind e rece,se pune,deasupra,crema de vanilie:galbenusurile,zaharul,vanilia,faina si laptele,se fierb pe aburi,pina ce compozitia se ingroasa(se mesteca tot timpul);aceasta compozitie se strecoara(sa nu aiba coaja de vanilie,in caz ca se fol.baton,sau cocoloase de faina);dupa aceea se lasa la racit,mestecind tot timpul.
Dupa ce e rece,se pune peste untul,spuma,cu o lingura,incetul cu incetul.Aceasta crema o intindem peste prajitura.Se pune(peste crema de vanilie),ciocolata rasa (din abundenta),apoi se da la rece,cel putin 2-3 ore.
Se taie bucati(dreptunghiulare),nu f.mari,se serveste.Eu,le-am taiat de cca 2,5/5.
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comentarii: on "Prajitura cu nuca de cocos"

Trimiteți un comentariu