miercuri, 1 septembrie 2010

Supa de pui cu galuste


Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
1 piept sau 2 piepti de pui
2 cepe
2 morcovi
1 pastarnac
o bucata de telina
1 legatura de patrunjel
2 linguri de ulei (preferabil de masline)
sare, vegeta

pt galuste: 2 oua
sare
2 linguri de ulei
8 linguri de gris

Mod de preparare: Se spala si se taie cuburi pieptul de pui si se pune la fiert impreuna cu restul de legume (morcovii, cepele, pastarnacul si telina) lasate in bucati mari, pentru ca la sfarsit se scot.Cand aproape sa dea in clocot, se pun cele doua linguri de ulei si vegeta. Se lasa sa fiarba si se spumeaza carnea. Dupa ce s-au fiert legumele, se scot din supa. Se pregateste compozitia pentru galuste: 2 oua se bat bine cu putina sare si doua linguri de ulei (nu f pline). Apoi, se adauga in ploaie cele 8 linguri de ulei, amestecand f bine compozitia. Cu o lingura umezita in supa fierbinte se adauga pe rand galustele si se acopera cu un capac, lasandu-le sa dea cateva clocote. Se adauga peste ele o cana cu apa rece si iar se pune capacul si se lasa la fiert. Verificam supa de sare si la final, se adauga patrunjelul tocat marunt. Pofta buna!
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comentarii: on "Supa de pui cu galuste"

Trimiteți un comentariu