vineri, 23 aprilie 2010

ARDEI UMPLUTI


Ingrediente ardei umpluti ii:

8 ardei grasi de marime potrivita
300 - 400 g carne de porc tocata
20 g orez
1 ceapa
1 lingurita de faina
suc de rosii, ulei
sare, piper, patrunjel, marar

Modul de preparare a retetei:

Pentru a prepara ardeii umpluti trebuie sa alegem ardei de marime mica- mijlocie, preferabil rosii. Se pregateste intai amestecul cu care vom umple ardeii: se da carnea prin masina si se amesteca 1 legatura de marar sau patrunjel tocat, 1 ceapa mica tocata marunt, 2 - 3 linguri orez spalat, putina sare, piper. Ardeii umpluti se pot prepara cu orice fel de carne macra: de pui, de porc sau de vita.
Punem pe foc mic o cratita unsa cu ulei. Pe masura ce umplem ardeii, ii punem in cratita. Avem grija sa intoarcem ardeii umpluti, astfel incat sa se caleasca in ulei pe toate partile. In felul acesta nu numai ca ardeii umpluti devin mai gustosi dar se vor curata mult mai usor de coaja, care uneori este cam groasa. Dupa ce calim toti ardeii timp de 2- 3 minute, punem peste ei un ibric cu apa clocotita, 1/2 lingurita de sare sau putina vegeta. Dam cratita cu ardei umpluti la cuptor, acoperita, timp de 45 minute.
Se dizolva 1 lingurita de faina in suc de rosii si se adauga peste ardeii umpluti, pentru a ingrosa un pic sosul mancarii. Se pot pune si rosii, curatate de coaja si taiate rondele. De asemenea, daca doriti sa fie mai picant, puteti prepara un rantas calind o lingura de faina in ulei sau unt, stingand cu suc de rosii si adaugand acest sos la ardei. Se gusta de sare si se da din nou la cuptor pentru 20 - 30 minute.
Cand ardeii umpluti sunt fierti se presara cu patrunjel sau marar tocat si se servesc cu iaurt sau smantana.


Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comentarii: on "ARDEI UMPLUTI"

Trimiteți un comentariu