Ingrediente zacusca cu ciuperci:
1 kg ciuperci
1 kg ceapa
1 kg gogosari
1 kg ardei gras
0,5 - 1 l ulei (dupa gust)
150 ml bulion sau 1 conserva de 250 ml rosii in suc
Condimente zacusca de ciuperci: sare, piper, foi de dafin
Ciupercile se curata, se spala si se fierb in apa cu sare. Ceapa se toaca si se prajeste in ulei pana devine sticloasa. Ardeii se trec prin masina de tocat, apoi se amesteca in ceapa calita. Se adauga si ciupercile, bulionul si condimentele. Se fierbe zacusca de ciuperci pana isi schimba culoarea iar uleiul se aduna la suprafata. Atunci se pune zacusca de ciuperci in borcane incalzite la cuptor, se leaga fierbinti cu celofan (sau se pun capacele) si se sterilizeaza la bain-marie timp de 1 h.
0 comentarii: on "ZACUSCA CU CIUPERCI"
Trimiteți un comentariu