vineri, 23 aprilie 2010

Napolitane cu nuca si caramel


Un desert rapid si delicios...

Ingrediente
4 foi de napolitana, Crema: 250 gr nuca, 100 gr zahar, 4 galbenusuri, 250 gr unt sau margarina, vanilie. Caramel: 200gr zahar
Mod de preparare
Nuca se striveste cu merdeneaua, untul se topeste intr-un castron pe Bain Marie apoi se adauga zaharul si urmeaza galbenusele. Se amesteca totul si se lasa pana se ingroasa.Cand compozitia se ingroasa se adauga nuca. Separat topim zaharul (200 gr) intr-o cratita si turnam peste crema si amestecam rapid.Crema fierbinte se adauga pe o foaie de napolitana apoi peste punem repede ce-a de-a doua foaie de napolitana si continuam pana la a patra foaie si se preseaza. Deasupra de pune o tava cu greutate, astfel incat sa obtinem o napolitana umpluta uniform. Se lasa la rece pentru a putea fi portionata. Se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu o lama bine ascutita.
Mod de servire
Se serveste ca desert.
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comentarii: on "Napolitane cu nuca si caramel"

Trimiteți un comentariu