vineri, 23 aprilie 2010

Ciorba de burta


Ingrediente
1,5kg burta de vita
1kg oase cu maduva de porc
o telina mare
2 ardei grasi
2 morcovi
un pastarnac
un patrunjel
doua cepe
10 catei usturoi(pentru pus la fiert)
50 ml otet pentru la fiert
sare

pentru dres ciorba
3 galbenusuri
300 g smantana

Otet
Usturoi pisat


Burta daca are un miros pronuntat de vita se pune cateva ore in apa amestecata cu otet pentru ai scoate mirosul. Eu folosesc oase cu maduva de porc fiindca cele de vita ii da ciorbei un miros pronuntat de vita si mie nu –mi place.

Burta spalata bine se pune la fiert impreuna cu oasele si se da in cateva clocote spumuind zeama cu atentie.Dupa ce nu mai face deloc spuma deasupra adaugam toate legumele inclusiv sarea si otetul si se fierbe la foc mai mic (sa nu se tulbure zeama).Cand burta este fiarta (adica intra furculita in ia) o scoatem din oala impreuna cu oasele ,strecuram zeama iar peste ia punem burta pe care am taiat-o fideluta.Asezam din nou oala pe foc si cand da in clocot o dregem cu galbenusurile amestecate cu smantana si zeama de la ciorba.Se mai tine pe foc pana ce da din nou in clocot..Se serveste la masa alaturi de usturoi pisat si otet pentru ca fiecare sa o asezoneze dupa gustul fiecaruia.
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comentarii: on "Ciorba de burta"

Trimiteți un comentariu