vineri, 23 aprilie 2010

Supa Ardeleneasca cu Usturoi


Ingrediente :

5 catei usturoi
400 gr carne curcan (dar poate fi de porc sau si pui )
1/2 lamaie
otet ,sare
1 morcov
1 patrunjel
300 gr smantana
2 oua
3-4 linguri untura (sau ulei )
cascaval ,optional

Preparare :

Intai taiem carnea fasii mai subtiri. Morcovul , patrunjelul dupa ce l-am curatat si spalat il taiem felii subtiri. Usturoiul il curatam si il feliem. Razuim coaja de lamaie.
Acum purcedem la treaba . Punem untura la incins si calim pe el fasiile de carne pana devin albe. Adaugam feliile de morcov , patrunjel si usturoi si continuam sa calim inca circa 2-3 minute. Stimgem totul cu circa 2 l apa rece. Lasam sa fiarba la foc mic pana carnea e moale apoi condimentam cu sare dupa gust si cu putin otet ( otet adaugati in functie de gustul fiecaruia mai mult sau mai putin ). Adaugam si coaja rasa de lamaie si lasam sa dea cateva clocote . In acest timp cele 2 galbenusuri de ou le amestecam cu smantana, apoi din supa fierbinte adaugam cate un pic la maia pana devine si aceasta calda .Acum maiaua astfel obtinuta il turnam in oala peste supa fierbinte si lasam sa dea un clocot. Se serveste fierbinte presarat cu cascaval ras.
(la mine in poza cascavalul nu se observa deoarece pana luam aparatul foto sa imortalizez cascavalul ras ,acesta se topea :)) , deci.... trebuie sa ma credeti pe cuvant :)) )

Pofta Buna !!!
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comentarii: on "Supa Ardeleneasca cu Usturoi"

Trimiteți un comentariu