vineri, 23 aprilie 2010

CIORBA DE PERISOARE


Ingrediente ciorba de perisoare:

Perisoare: 500 g carne
2 cepe
1 ou
1 felie paine
2 linguri orez
Ciorba: 2 l apa, 1 l bors
1 morcov, 1 pastarnac, 1/2 telina
rosii (sau suc de rosii)
1 galbenus, 2 linguri smantana
sare, piper, leustean

Modul de preparare a retetei:

Se pune apa la fiert cu o ceapa, morcovul, pastarnacul si telina, taiate marunt. Intre timp se toaca carnea si se prepara perisoarele: carnea tocata se framanta cu felia de paine inmuiata in apa si stoarsa bine, cu orezul, o ceapa taiata marunt, oul, sare si piper, verdeata (marar si patrunjel) tocata marunt. Se fac perisoare mici si se pun la fiert in ciorba. Dupa 20 -30 minute, cand a fiert orezul (se scoate o perisoara si se gusta, sa fie fiert orezul), se adauga rosiile (sau sucul de rosii), borsul. Se lasa sa mai fiarba 2-3 clocote, se gusta de sare. Se drege cu galbenusul batut cu smantana si se adauga leustean tocat marunt.

Printeaza  reteta Ciorba de perisoare
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comentarii: on "CIORBA DE PERISOARE"

Trimiteți un comentariu