duminică, 16 mai 2010

Cartofi ardeleneşti cu smântână


Sfat - vă recomand cartofii roşii. Aceştia îşi păstrează mai bine forma la fiert şi nu se sfărâmă.


Ingrediente

* 1,5 Kg de cartofi curăţaţi
* 2 cepe curăţate
* 2 foi de dafin
* ½ linguriţă de boia dulce
* O lingură de pastă dulce de ardei
* 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
* O lingură de oţet de mere
* O cană de smântână fermentată
* O lingură de pătrunjel tocat
* O linguriţă de sare


Mod de preparare
Tăiaţi cartofii în cuburi de 2-2,5 cm grosime.

Tocaţi mărunt ceapa, apoi încingeţi uleiul într-o craţiţă şi căliţi uşor ceapa, adăugând sare,boiaua dulce şi pasta de ardei. După 3-4 minute adăugaţi cartofii şi foile dafin, apoi “stingeţi” cu 3 căni de apă caldă şi acoperiţi cratiţa.

Fierbeţi mâncarea la foc domol timp de 30 de minute.
Verificaţi cartofii dacă sunt pătrunşi, apoi adăugaţi oţetul, gustaţi de sare şi opriţi focul. După câteva minute dregeţi mâncarea cu smântână, presărând pătrunjel tocat.


Serviţi cartofii lângă peşte sau carne albă, ori ca atare.
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comentarii: on "Cartofi ardeleneşti cu smântână"

Trimiteți un comentariu