duminică, 16 mai 2010

Cartofi umpluti cu ciuperci


Sfat – alegeti cartofi care nu se sfarama, de genul celor roşii.

Ingrediente



* 1,5 kg de cartofi spălaţi şi curăţaţi
* ½ de ceapa cuaratata
* Un catel de usturoi curăţat
* 250 g de ciuperci Champignon spalate şi curăţate
* ½ linguriţă de pătrunjel tocat
* O cană de supă de legume preparată cu concentrat tip cub
* 2 linguri de ulei de floarea soarelui
* ½ pahar de vin alb sec
* ½ linguriţă de piper negru măcinat
* ½ linguriţă de sare


Mod de preparare

Tăiaţi-le cartofilor o felie subţire din partea cea mai plata, pentru a crea o suprafata stabila, apoi aşezaţi-i cu acea parte în jos într-o tavă, în care veti turna supă de legume.



Acoperiti tava cu o folie de aluminiu şi introduceţi tavă în cuptorul preincalzit la 180°C. Coaceti cartofii timp de 40-45 de minute, apoi eliminati folia de aluminiu, verificand dacă furculiţă intra uşor în ei, după care lăsaţi-i să se raceasca, scurgand şi rezervand supă ramasa.


Intre timp tocaţi mărunt ceapa şi fierbeţi-o împreună cu ciupercile tocate cubuleţe în vinul alb şi 3 linguri din supă în care s-au inabusit cartofii. Totodata, mariti temperatura cuptorului la 210°C şi stropiti o alta tavă cu o lingură de ulei.
După ce cartofii s-au racorit, scobiti-i cu o linguriţă în partea superioara, în aşa fel încât să creati o gropita care să nu atinga marginile laterale. Când lichidul în care ati fiert ciupercile s-a evaporat aproape complet, adăugaţi condimentele şi umpleti cartofii folosind o linguriţă.



Aşezaţi acum cartofii în tavă, stropindu-i cu ulei, apoi rumeniti-i în cuptor timp de 12-15 minute.


Serviţi cartofii ca şi garnitura langa pasari de curte fripte sau bucati mari de carne la cuptor.
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comentarii: on "Cartofi umpluti cu ciuperci"

Trimiteți un comentariu