
Mancarea de gutui este usor de preparat, are un gust putin acrisor, numai buna de servit la inceput de primavara.
Ingrediente:
* 2 - 3 gutui
* 2 linguri cu ulei
* 1 lingurita de zahar
* sare
* faina (1 - 2 linguri)
* lapte 500 ml (sau apa) rece.
Cum se prepara:
* Se curata gutuile de coaja si se taie in felii. Se scoate miezul cu samburi si se prajesc intr-o tigaie cu ulei pana devin rosiatice.
* Intr-o oala cu doua linguri de ulei se pune o lingura de zahar si se amesteca pana cand zaharul se caramelizeaza.
* Se trage oala de pe foc si se adauga 1 sau 2 linguri de faina.
* Se amesteca bine pana se obtine o compozitie fara cocoloase.
* Se pune inapoi pe foc si se toarne cei 500 ml de lapte (sau apa) rece treptat.
* Compozitia trebuie sa devina un sos.
* Dupa ce da in clocot se pun gutuile prajite inauntru si se mai lasa pana la 5 minute pe foc amestecand usor.
0 comentarii: on "Mancare de gutui"
Trimiteți un comentariu