duminică, 16 mai 2010

Tort de branza cu Raffaello


Timp gătire 1 h
Complexitate medie

*
Ingrediente

120g biscuiti simpli,
60g unt moale,
1 cutie lapte de cocos (400g),
7g agar-agar (sau 8g gelatina dizolvata in 50ml apa),
50g zahar (sau 80-100g ca sa iasa mai dulce),
1-2 linguri lichior de cocos (optional),
250g branza-crema la temp. camerei (sau pusa cateva secunde la microunde),
bomboane Raffaello,
20g fulgi de cocos.
*
Mod de preparare

Biscuitii se zdrobesc (se pun intr-o punga si se zdrobesc cu facaletul sau se pun in mixer cu tocator).
Se amesteca cu untul moale si se "preseaza" pe fundul unei forme detasabile si se da la frigider sa se intareasca.
Bomboanele se scot din pungulite.
Separat, intr-un castron adanc, se freaca putin branza.
Laptele de cocos se amesteca cu agarul si zaharul si se pune pe foc, amestecand continuu. Cand incepe sa fiarba se face focul mai mic si se mai tine cam 2 min. amestecand continuu. Se da deoparte, se adauga lichiorul si se amesteca. Se strecoara si se toarna usor peste branza in care se amesteca continuu; cu amestecul de agar trebuie "lucrat" rapid fiindca se incheaga repede, chiar daca este cald.
Se toarna putin din amestecul cu banza peste "blatul" de biscuiti intarit (cat sa-l acopere), se aseaza bomboanele Raffaelo pe margine, una langa alta, si se toarna apoi si restul de crema.
Se niveleaza (crema acopera si bomboanele), se presara fulgii de cocos, se preseaza usor ca sa se "prinda" de crema si se da la frigider cel putin 2 ore.
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comentarii: on "Tort de branza cu Raffaello"

Trimiteți un comentariu