sâmbătă, 8 mai 2010

Sos de capsuni cu galusti de albus


Timp gătire 30 min
Complexitate redusa

*
Ingrediente

500 g capsuni,
5 albusuri,
150 g zahar tos,
150 g zahar cristal,
zeama de la o lamaie,
un fir de menta.
*
Mod de preparare

Bateti albusurile spuma intr-un castron si turnati in ploaie zaharul tos pana ce se intaresc.
Puneti pe foc o oala cu apa si, cand clocoteste, faceti - cu doua linguri - galusti de albus si lasati-le sa fiarba patru minute, intorcandu-le la jumatatea timpului de fiert.
Lasati-le sa se scurga pe hartie absorbanta. Bagati capsunile sub un jet de apa rece, scurgeti-le, indepartati coditele si mixati fructele cu zeama de lamaie si zaharul cristal.
Varsati sosul de capsuni intr-un castron si puneti-l la rece. Inainte de a-l servi, asezati peste sos galustile de albus si garnisiti-le cu frunzulite de menta.
*
Mod de servire

Pofta buna!
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comentarii: on "Sos de capsuni cu galusti de albus"

Trimiteți un comentariu